· 

Home made Poke bowl

Zoals ik al zei, wie houd er nou niet van een lekkere stapel sushi?

Ik in ieder geval wel. alleen er zitten een paar "maar" dingen aan.

-Het is knetter duur

-je moet perse naar een restaurant waar je met buikpijn weg gaat omdat je je geld er uit wil eten

-je moet bestellen en wachtten tot er eindelijk tijd is gemaakt voor jou bestelling om er dan achter te komen dat ze het fout hebben gedaan

-soms zijn de producten niet vers

-er zitten dingen tussen die je niet lekker vind

-Of zoals bij mij TE VAAK gebeurd, de wasabi mayonaise is zo intens heftig dat je het in je neus voelt en de hele bowl zo hup de bak in gaat.. Zonde!!!

 

Vandaag geef ik jullie mijn recept.

Benodigdheden:

 

  • Verse zalm 
  • 1 rijpe avocado
  • kwart komkommer
  • Sojabonen 
  • Rijst
  • Water
  • Zout
  • Sesamzaad
  • Mayonaise
  • Wasabi
  • Sojasaus (kikoman is de lekkerste)

"Geluk kun je niet kopen,

Sushi wel.

Da's ongeveer het zelfde..."


Bereiding:

 

  1. Zet een pannetje water op het vuur met wat zout. Zoals je altijd je rijst zou koken.
  2. Zodra het water kookt voeg je de rijst toe. Laat deze koken tot de rijst gaar is.
  3. Als je zalm nog een velletje heeft, verwijder deze dan. 
  4. Snijd de zalm in blokjes van ongeveer een halve cm hoog en een halve cm breed
  5. snijd de avocado in blokjes
  6. Was je komkommer en je raad het al, snijd deze ook in blokjes.
  7. Was je sojaboontjes, ik gebruik p.p. ongeveer 1/3 van het bakje (ik gebruik de sojabonen uit het vers vak)
  8. doe in een klein schaaltje ongeveer een eetlepel aan mayonaise en voeg naar smaak de wasabi toe. wees voorzichtig! De wasabi overheerst heel erg snel!
  9. *Optioneel* Rooster je sesamzaadjes. 
  10. Als de rijst gaar is, giet deze af en spoel na met koud water. De rijst mag goed afgekoeld zijn.

 

Dan is het tijd om op te dienen...

Vul een halve soep kom met rijst en schep daar 2/3 van je wasabi mayonaise overheen. Vermeng dit goed met elkaar.

duw de rijst een heel klein beetje aan zodat je een beetje een rechte ondergrond krijgt. Want nu gaan we voor het oog.

Zie je bowl in partjes. Je hebt 4 hoofd toppings en elk topping heeft zijn eigen "partje".

Leg dit er dan ook zo op, een partje zalm, een partje bonen, een partje avocado en een partje komkommer.

Dat ziet er al heerlijk uit vind je niet? 

je hebt als het goed is nog 1/3 wasabi mayonaise, breng dit een beetje leuk aan op de bovenkant. ik koos vandaag voor strookjes.

Druppel er wat kikoman sojasaus overheen, als je je vinger op het ene gaatje houd, dan komt het er druppelsgewijs uit.

Dan nog wat sesam over de top en smikkelen maar.

 

Heerlijk vind je niet? Ik vind het persoonlijk lekker om wat extra soja saus mee te pakken, zodat ik dat er overheen kan doen als ik toch iets uitgeschoten ben met de wasabi.

 

Eet smakelijk! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0